SZERVEZŐDJETEK!

nem-felni-kell.jpg

 

SZERVEZŐDJETEK!

Mi, a mai napon a 15. születésnapját ünneplő Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete – SzMDSz – tagjai felhívjuk a szociális szakma minden munkavállalóját: Szerveződjetek!

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság tagjaként 2013-tól, maroknyi szakszervezet összefogásával vívtuk az ágazat bérharcát. Az elért eredmények – bármilyen elégtelenek és felemásak – nem születhettek volna meg a Ti támogatásotok és kiállásotok nélkül. Elég, ha csak a petíciónk közel negyvenezer aláírójára, a „Szociális Elégedetlenség Napja” vagy a „Becsapva és kisemmizve” nagy tüntetéseinken részt vevő ezrekre gondolunk.

Döntő pillanatban, egy ágazati sztrájk meghirdetése előtt azonban a támogatottság megfogyatkozott. Bérpótlékot el tudtunk érni, de annak mértékére, elosztására már nem tudtunk befolyást gyakorolni.

A bérharc tanulsága, hogy a szociális ágazatban meglévő, elégtelen szakszervezeti jelenlét nem elegendő a céljaink eléréséhez. Azok a túlnyomó többségben lévő kollégáink, akiket továbbra is a tanult tehetetlenség béklyóz meg, akik a hatalom jóindulatára és belátóképességére hagyatkoznak, újra és újra csalatkozni fognak! Nincsen más lehetőségünk, mint a szerveződés, az összefogás, a kollektív cselekvés útja!

Tájékozódjatok, mérlegeljetek és döntsetek valamelyik szakszervezetbe való belépésről! Várunk Benneteket az SzMDSz-be, de ha másban jobban bíztok, válasszátok azt! Ha változtatnátok az ágazat méltatlan állapotán, cselekedjetek!

Budapest, 2016. február 12.

Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete

(Letölthető link: https://drive.google.com/file/d/0B0DIi1jq4VisVkhPWW1YMVNkWm8/view?pref=2&pli=1 )