Állj ki magadért!

2016.feb.21.
Írta: SzMDSz Szólj hozzá!

A szakszervezet lehetőség - éljetek vele!

Mai bejegyzésünkben röviden összefoglaljuk, milyen jogokat biztosít a Munka törvénykönyve a szakszervezetnek.

szofelho_2.jpg

A szakszervezet lehetőség – éljetek vele!

Tovább

SZERVEZŐDJETEK!

nem-felni-kell.jpg

 

SZERVEZŐDJETEK!

Mi, a mai napon a 15. születésnapját ünneplő Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete – SzMDSz – tagjai felhívjuk a szociális szakma minden munkavállalóját: Szerveződjetek!

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság tagjaként 2013-tól, maroknyi szakszervezet összefogásával vívtuk az ágazat bérharcát. Az elért eredmények – bármilyen elégtelenek és felemásak – nem születhettek volna meg a Ti támogatásotok és kiállásotok nélkül. Elég, ha csak a petíciónk közel negyvenezer aláírójára, a „Szociális Elégedetlenség Napja” vagy a „Becsapva és kisemmizve” nagy tüntetéseinken részt vevő ezrekre gondolunk.

Tovább

Munkaviszony vs. közalkalmazotti jogviszony

Munkánk során gyakran hallunk, olvasunk olyat, hogy „közalkalmazotti munkaviszony”, „közalkalmazotti munkaszerződés”, „közalkalmazott felmondási ideje” és ehhez hasonlók. Ilyenkor ösztönösen helyesbítünk: közalkalmazotti jogviszony, kinevezés, felmentési idő. Ma nekilátunk tisztázni a fogalmakat, először is mutatunk néhány különbséget a munkaviszony és a közalkalmazotti jogviszony között. Hamarosan pedig folytatjuk azzal, hogyan is válhat valakiből közalkalmazott.

Tovább
Címkék: Mt., Kjt.
süti beállítások módosítása