Állj ki magadért!

2016.feb.21.
Írta: SzMDSz Szólj hozzá!

A szakszervezet lehetőség - éljetek vele!

Mai bejegyzésünkben röviden összefoglaljuk, milyen jogokat biztosít a Munka törvénykönyve a szakszervezetnek.

szofelho_2.jpg

A szakszervezet lehetőség – éljetek vele!

Tovább
2016.feb.13.
Írta: SzMDSz Szólj hozzá!

SZERVEZŐDJETEK!

nem-felni-kell.jpg

 

SZERVEZŐDJETEK!

Mi, a mai napon a 15. születésnapját ünneplő Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete – SzMDSz – tagjai felhívjuk a szociális szakma minden munkavállalóját: Szerveződjetek!

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság tagjaként 2013-tól, maroknyi szakszervezet összefogásával vívtuk az ágazat bérharcát. Az elért eredmények – bármilyen elégtelenek és felemásak – nem születhettek volna meg a Ti támogatásotok és kiállásotok nélkül. Elég, ha csak a petíciónk közel negyvenezer aláírójára, a „Szociális Elégedetlenség Napja” vagy a „Becsapva és kisemmizve” nagy tüntetéseinken részt vevő ezrekre gondolunk.

Tovább
2016.feb.11.
Írta: SzMDSz Szólj hozzá!

Kiből lehet közalkalmazott?

A legutóbbi bejegyzésben a munkaviszony és a közalkalmazotti jogviszony közti főbb különbségeket szedtük össze. Most folytatjuk a közalkalmazotti jogviszony létesítésének szabályaival, először is azzal, ki lehet egyáltalán közalkalmazott.

Tovább
Címkék: Kjt.
2016.feb.01.
Írta: SzMDSz Szólj hozzá!

Munkaviszony vs. közalkalmazotti jogviszony

Munkánk során gyakran hallunk, olvasunk olyat, hogy „közalkalmazotti munkaviszony”, „közalkalmazotti munkaszerződés”, „közalkalmazott felmondási ideje” és ehhez hasonlók. Ilyenkor ösztönösen helyesbítünk: közalkalmazotti jogviszony, kinevezés, felmentési idő. Ma nekilátunk tisztázni a fogalmakat, először is mutatunk néhány különbséget a munkaviszony és a közalkalmazotti jogviszony között. Hamarosan pedig folytatjuk azzal, hogyan is válhat valakiből közalkalmazott.

Tovább
Címkék: Mt., Kjt.