Szociális bértábla - módosítás után

Ismét elkészítettük a közalkalmazotti illetménytábla, a szociális ágazati pótlék és a szociális ágazati kiegészítő pótlék összegéből adódó "szociális ágazati bértáblát".

szocialis_agazati_bertabla_2016_julius-page-001_1.jpg

Ahogy már többször is hírül adtuk, módosult a 257/2000. kormányrendelet: visszamenőleges hatállyal rendezték a 15-17. fokozat ágazati pótlékát, és néhány kategóriában módosították a kiegészítő pótlék összegét is. A táblán jól látszik, hogy – a kiegészítő pótléknak köszönhetően – gyakorlatilag összevontak fizetési osztályokat, és hogy több osztályban is négy évente történik előrelépés a fizetési fokozatban, ezeket eltérő színekkel jeleztük.

Néhány tudnivaló a táblázathoz:

1. A táblázat a közalkalmazotti illetménytábla egyes tételei, valamint az ágazati pótlék és a kiegészítő pótlék összegeit tartalmazza, bruttó összegben.

2. A közalkalmazottakat, valamint az egyházi fenntartású szociális intézmények dolgozóit idén is megilleti (vagy megilletheti) kompenzáció, még mindig a 2011-2012. évi adó- és járulékváltozások ellentételezésére. Ez rendkívül összetett és mindenkinél másképp jelentkezik, így ezzel nem tudtunk számolni a táblában (a pótlékok a kompenzáción felül járnak, annak összegét nem csökkenthetik).

3. A „B” fizetési osztályt ezúttal nem bontottuk ketté, de megjegyezzük, hogy továbbra is lehetnek olyan munkakörök, amelyek – bár „B”-be is sorolhatók – szakképzettség nélkül is betölthetők, és így csak minimálbér illeti a dolgozót.

Arról, hogy egyébként kinek és milyen feltételekkel járnak a pótlékok, korábbi bejegyzéseinkben részletesen írtunk.

A "szociális ágazati bértábla" pdf-ben letölthető az alábbi linken:

https://drive.google.com/file/d/0B0DIi1jq4VisUE1STFlqcGFjLUE/view

Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete

Címkék: pótlék