Állj ki magadért!

2015.aug.30.
Írta: SzMDSz Szólj hozzá!

Iskolakezdési támogatás

Néhány napon belül kezdődik az iskola, de még most sem késő felidézni, hogyan is támogathatja a szülőt a munkáltató. 

Tovább
Címkék: tippek

Kiegészítő pótlék - jogos-e az átsorolás vagy sem? A besorolás alapjai II.

 

Az előző posztból egyértelművé vált, hogy a kiegészítő pótlék bevezetése nem lehet ok a fizetési osztályban való visszasorolásra. Nézzük meg, mi a helyzet a fizetési fokozattal.

A fizetési osztályok fizetési fokozatokra tagozódnak, minden egyes fizetési osztály tizennégy fizetési fokozatot tartalmaz.

A közalkalmazott fizetési fokozatát a közalkalmazotti jogviszonyban töltött ideje alapján kell megállapítani.

Tovább

Kiegészítő pótlék vs. átsorolás, avagy a besorolás alapjai (I.)

A szociális ágazati kiegészítő pótlék kapcsán jó néhány rémtörténetet hallhattunk különböző át-, de leginkább visszasorolásokról, fizetési osztályban vagy fokozatban való visszaléptetésről. Nincs egyszerű dolgunk, de azért érdemes áttekinteni a besorolásra vonatkozó szabályokat. Először a fizetési osztályét.

Tovább

Mi a baj a sztrájktörvénnyel?

 el_a_kezekkel.png

2010 decemberében az Országgyűlés egyéni képviselői indítványra, a szakszervezetek tiltakozása ellenére módosította a sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvényt, a Sztrájktörvényt. Az azóta eltelt több, mint négy év egyértelműen a szakszervezeteket igazolta: e törvénymódosítás következtében a sztrájkjog gyakorlása Magyarországon gyakorlatilag ellehetetlenült.

Tovább

Tippek a bizalmiknak: Mire és hogyan használd a munkaidő-kedvezményt?

 

  1. Először is számold össze, hány tagja volt a szakszervezeti csoportnak január 1-jén. Mindenki beszámít, aki közalkalmazotti jogviszonyban áll a munkáltatóval, az is, aki például táppénzen, gyesen, gyeden vagy más okból fizetés nélküli szabadságon van. Nem számít viszont az, aki már nyugdíjba vonult. A kapott számot oszd el kettővel, majd szorozd be tizenkettővel. Így kapod meg azt az óraszámot, amivel az év végéig gazdálkodhattok.
Tovább
süti beállítások módosítása